MACváltoztam blog

MACváltozás történetek, avagy hogyan térek át nuff és craig kollégával egyetemben Windows/Linux rendszerről Mac OS X-re :)

Statisztika / Anti-Spam

Aktuális látogatók száma

2009.06.06. reden87

XMS / Apple Premium Reseller

Eddig: Szerettem az XMS-t, tetszett a design, segítőkésznek tartottam őket, náluk vásároltam a első Apple termékemet is, nekem mint diáknak ők számítottak a 2. legolcsóbb Apple boltnak Magyarországon.

Ezután: Nem lesz komolyabb bajom az XMS-el, de többet nem kérek tőlük segítséget, jónak fogom tartani a design-t, segítőkésznek fogom tartani őket de kissé sunyinak is, nem biztos hogy fogok többet náluk vásárolni (amióta találtam olcsóbbat amúgy is ez a szitu), nekem mint diáknak ők fognak számítani a 2. legolcsóbb Apple boltnak Magyarországon.

Hogy mi változott? Elmesélem!
Adott egy Amerikában vásárolt Mac Mini. Időközben kiderül hogy MAC Minire nem jár világgarancia, mert az csak hordozható gépekre jár. Email megy XMS-be hogy ez tényleg igaz-e, és hogy mibe kerül egy idehaza használható adapter, rövid idővel utána válasz érkezik, hogy az értesülés igaz, valóban nem jár világgari Minire (hogy náluk vegyünk gépet), és leírják az adapter árát (hogy vegyem meg).

Mi eben a bibi?
Az, hogy elfelejtik megemlíteni, hogy az iStyle akkor is vállalja az Apple gépek garanciális javítását, ha arra nincs világ garancia (persze csak ha az Apple rendszere azt dobja ki hogy még garis a cucc).

Telefon iStyle-ba: az infó megerősítve, tényleg vállalják a szervizt baj esetén, az adapterre meg azt üzenik, hogy ne legyek hülye, nehogy vegyek drágán új adaptert, elég egy amerikai-európai átalakítót vásárolnom.

Konklúzió: Én nem állítom hogy az XMS akarattal írta vissza azt amit, lehet csak a válaszoló kollégának nem jutott eszébe hogy az adapter megoldható olcsóbban is, stb. Csupán gondoltam megosztom a sztorit Veletek is, és mindenki vonja le a maga következtetését.

U.I: még mindig kis türelem mire újra elkezdem ontani a posztokat, viszont ez a cikk lehet elindított egy újabb sorozatot a Magyarországi Apple kereskedőkről..

17 komment

Címkék: apple boltok


A bejegyzés trackback címe:

https://macvaltoztam.blog.hu/api/trackback/id/tr891167832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

All_in_one 2009.06.07. 17:11:02

XMS előnye, hogy lehet bankkártyával fizetni.

Amúgy 2x voltam náluk, nyomogattam egy gépet mind2szer fél óráig, senki nem kérdezte, miért, mit akarok, tetszik.

Uniden 2009.06.07. 17:40:32

Sziasztok!

Szeretnék egy kérdéssel, hozzátok fordulni, ha nem gond. Arról lenne szó, hogy pont ma vettem egy használt macbookot és a srác adott hozzá nekem mindent, csak a telepítő DVDt nem találta...
Szeretném egy új rendszerrel kezdeni ahol a saját holmijaim vannak saját account stb...
Nem tudjátok, hogy honnan tudnék hozzá jutni egy OSX lemezhez? (persze ingyen, nem akarok újat venni a boltba:D)

(Amúgy nagyon tetszik a blog, tegnap végig olvastam az elejétől:D csak így tovább:))

reden87 · http://reden87.info/ 2009.06.07. 17:59:46

@All_in_one: Mindkét állításoddal teljesen egyet értek én is. Igazából attól hogy nekem volt ez a számomra kicsit negatív tapasztalat, attól még nagyon becsülöm az XMS-ben, hogy behozta hazánkba az Amerikában szokásos Apple Store feelinget, ez dicséretes, kevés hasonló bolt van a mai Magyarországon..

reden87 · http://reden87.info/ 2009.06.07. 18:08:11

@Uniden: Én ebben az esetben azt tudom tanácsolni, hogy fogj egy Onyx nevű progit, futtasd le a tisztításokat (mindent pipálj be), vagy csinálj egy új felhasználót ami root jogokkal bír, és az addigit pedig töröld ki. (Onyx ettől még javasolt)

Egyéb lehetőség, hogy beviszed egy Apple boltba, megkéred őket hogy telepítsék újra. Ez bár nincs ingyen, de olcsóbb mint ha veszel egy új operációs rendszert.

Harmadik lehetőségként pedig érdemes figyelni a beszeljukmac aprót, a Vaterát stb. (vagy feladni egy hirdetést hogy használt OS X-et vennél..)
Pl. most rákerestem beszmacen az OS X-re, és többek közt volt olyan hirdetés ami másolt OS X lemezt keresett, de van egy eredeti Tiger lemez 4000 Ft-ért..

Ja és köszi a dicséretet, további jó olvasgatást (még kb fél-egy hónapig leszek távol :S)

Uniden 2009.06.07. 19:34:53

@reden87: köszi a tippeket, az onyx-os verziót kipróbálom:)

(láttam a finderes videódnál, hogy eclipse van a gépeden, te info szakos vagy, vagy annak nem sok köze van a tanulásodhoz?:D (csak azért kérdem, mert én most fogok egyetemre menni... mérnök infora ha minden igaz:D aztán remélem nem volt rossz választás hozzá egy macbook))

reden87 · http://reden87.info/ 2009.06.07. 19:48:40

@Uniden: pont mérnök infós vagyok Szegeden, MB egy tökéletes választás ;)

Uniden 2009.06.07. 20:17:18

az onyxon végig csináltam az összes cleaninget meg a maintenanceból az elsőt ami a hozzáférés jogokat nézi, ott igen szép hosszú listát ír ki nekem azokat egyesével át kéne állítgatnom?:D
maintanceből ezeket a scripteket is érdemes lefuttatni?

(akkor megnyugtattál:D én Debrecenbe megyek:))

reden87 · http://reden87.info/ 2009.06.07. 20:22:22

@Uniden: hát ezt most így hirtelen nem vágom le, mert Onyx nálam magyar.. SysPref International Language résznél állítsd be elsőnek a magyart és neked is az lesz.

Amúgy neked nem kell átírni semmit, Onyx csinálja a dolgát, ha mindent jól lefuttattál, akkor a Docknak is olyannak kel lennie mint egy új gépen..

Uniden 2009.06.07. 20:37:55

ja oké átállítottam:D szóval itt a karbantartás/jogosultságok azt írja, hogy csak akkor ír a listába, ha nem tudja kijavítani. És nekem elég szép hosszú listát ír ki az nem baj?

reden87 · http://reden87.info/ 2009.06.07. 20:42:06

@Uniden: nem feltétlenül. de azért az Onyxot én pl. hetente lefuttatom. persze nem minden parancsot, de ami nem változtat fontos információt azt mindenképp..

Uniden 2009.06.07. 20:53:50

2x is lefuttattam egymást után de ugyan úgy kiírja a hibákat:D én is fogom használni szerintem, csak hát osxet most látok életembe először... nem így gondoltam az első találkozást de hát ha nincs install dvd akkor nincs install dvd:D

(srác adott hozzá nekem migthy mouset:D na az nagyon durva:D sztem pcről viszem magammal az egeret:D)

amúgy bocs, hogy így teleszemetelem a kommenteket... mert tudom hogy nem tartozik a témához csak ez volt a legutolsó írásod:D

reden87 · http://reden87.info/ 2009.06.07. 20:58:48

@Uniden: mindegy, legalább pörög kicsit az oldal :)

amúgy meg lehet szokni azt a mightyt is, én már megszoktam rendesen.. de ha annyira nem tetszik nekem adhatod, a postát kifizetném.. :D

Uniden 2009.06.07. 21:18:15

a jobb egérgombot nem veszi be csak minden 10edikre pedig próbálom nyomni különböző erősséggel, különböző helyen de valahogy nem adja:D de még próbálkozok vele:D

reden87 · http://reden87.info/ 2009.06.07. 21:30:20

@Uniden: igen, mighty hátránya hogy érintésre működik a gomb, csak akkor működik a jobb gomb ha a bal gombot nem érinti az ujjad :)

Uniden 2009.06.07. 21:38:22

:D:D:D:D na ezt nem tudtam:D:D:D én meg próbáltam itt rájönni hogy mi a fenért csak néha veszi be:D

hogy tudom megnézni, hogy melyik alkalmazások vannak alapból benne az OSbe? mert a többit letörölném, elég sokat látok itt:S

Az AppCleanerbe az Okostörlés csak akkor működik ha fut a program vagy anélkül is?

reden87 · http://reden87.info/ 2009.06.07. 21:49:56

@Uniden: anélkül is, az háttérben fut.

nem tudom hol tudod megnézni hogy mi az alap, de szerinte az pozitívum hogy kaptál programokat, így nem kell keresgélned :)

Uniden 2009.06.07. 22:10:00

okés, most láttam, hogy írtál mailt:) úgyhogy nem irkálom tele a blogot:)

Köszi az eddigi segítséget:)

A blog designja az Apple Zone Wordpress Theme
módosított másolata!

süti beállítások módosítása