MACváltoztam blog

MACváltozás történetek, avagy hogyan térek át nuff és craig kollégával egyetemben Windows/Linux rendszerről Mac OS X-re :)

Statisztika / Anti-Spam

Aktuális látogatók száma

2009.03.03. reden87

A Mac csal vagy a Windows?! :O

Úgy látszik, hogy mostanában szellem járta lett a gépem, és valami más mozgatja az eseményeket a háttérben :\

Történt ugyanis tegnap, hogy a blog témáját csiszolgattam, lévén hogy mostanában ismerkedem a HTML és CSS-el, és ez egy jó gyakorló feladat. Miközben szép nyugisan rendezgettem a képeket amik a bloghoz tartoznak, arra lettem figyelmes, hogy kicsit fura módon, de Windows alatt mások a képek méretei, mint amit a Mac ír ki.


A fenti kép a Windowst mutatja, pontosabban a Total Commandert. Jól látható, hogy elég kis méretű képekről van szó.


Ez a kép pedig a Macen látottakról számol be, a Finder programmal megnyitva. Érdekesek ezek a képméretek.. Izgalmas az is, hogy ez előtt, mielőtt kihúztam és visszadugtam volna a PenDriveot, még a belső halmaz mind-mind 4 KB-os volt, közben természetesen hozzá se nyúltam a képekhez. Azt sajnos nem sikerült lekapnom, mert még nem tudtam hogy meggondolja magát, és "átméretezi" őket.

Még izgalmasabb, hogy miközben a PenDriveot átdugdostam a két gép között, kb. 3 féle ikonnal lepett meg mikor a Miniben volt. Volt normális lecsatolható média jelzésű ikonja, tegnap láttam olyan ikonnal ami a Macintosh HD-nek van, valamint ma már sima mappa ikont is mutatott.

Nem tudom hogy ez mitől van, lehetséges hogy a PenDriveom akarja megadni magát, remélem nem :S

1 komment

Címkék: mac os x


A bejegyzés trackback címe:

https://macvaltoztam.blog.hu/api/trackback/id/tr73977271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

langolier 2009.03.03. 19:49:44

Valóban fura, viszont egyértelmű, hogy a Mac hamisít. Látszik, hogy a legközelebbi 32KB, 64KB (szép kerek kettes számrendszerbeli számok) értéket mutatja. Szerintem ahhoz lehet köze, hogy a pendrive FAT32-es (esetleg FAT16) és azt így jeleníti meg az OS-X.
Kérdés, hogy mi ír ki a Cmd+I egy-egy fájl tényleges méretére.

A blog designja az Apple Zone Wordpress Theme
módosított másolata!

süti beállítások módosítása