MACváltoztam blog

MACváltozás történetek, avagy hogyan térek át nuff és craig kollégával egyetemben Windows/Linux rendszerről Mac OS X-re :)

Statisztika

Aktuális látogatók száma

2009.01.02. reden87

Hardverinformációk - Mac widget

A mai Dashboard widgetünk egy hardverinformációkat szolgáltató hasznos kis szerkezet: az iStat nano, és az iStat pro.


Lényegében a két program ugyanazt tudja, csak a nano verzió kevesebb helyet foglal el a Dashboardon, és egyenként lehet meglesni a különböző tulajdonságokat, míg a pro változat egyszerre mutat mindent.

Én személy szerint csak néha nézek rá, főleg a CPU használatot figyelem, és a memóriafoglalást ellenőrzöm mikor virtuális gépben futtatok egy linuxot, ezért a nano verziót használom, amúgy azt ajánlom mindenkinek, nem hiszem, hogy sokan vannak akiknek létfontosságú, hogy minden információt egyszerre tudjanak megnézni.

iStat nano
A nano verzió a következő hardverinformációkat szolgáltatja a felhasználónak:

  • OVERVIEW - Általános információk, melyik később mind részletesebben megjelennek (CPU, memória, merevlemez használat, hálózati- és hűtési információk, ...)
  • CPU - A felhasználó (által futtatott), és a(z Op)rendszer által felemésztett CPU használatot méri.
  • MEMORY - Teljes információk a memóriahasználatról, mennyi használ a rendszer, mennyit a felhasználó, és mennyi szabad.
  • DISKS - A merevlemez lefoglaltsága: mennyi tárterület foglalt / üres.
  • NETWORK - Hálózat információk: jelenlegi forgalom, összes eddigi forgalom, IP, ...
  • PROCESS - mely processzek (futó programok) mennyire foglalják le a CPUt (%-os arányban).
  • UPTIME - Mennyi ideje van bekapcsolva a számítógép, mennyire elfoglalt a CPU-nk, valamint a futó feladatok száma, és hogy hány szálon dolgozik jelenleg a gépünk.
  • BATTERY - Akkumulátor információk (CSAK LAPTOPOKON)!
  • FANS - A gépben található ventillátor(ok) fordulatszámát méri.
  • TEMPS - A merevlemez, CPU(k), a gépet körülvevő, és az északi híd hőmérsékletét adja meg Celsius fok-ban (átállítható).

Megjegyzem a widget szépen testre szabható, akit jobban érdekel a dolog az megnézheti a manualt (angolul), amúgy érdemes meglesni a készítő weboldalát is, ahol (mint számomra is most derült ki) létezik menübe csatolható verzió is, amire nekem nincs is szükségem, de talán van akinek mégis van ;)

Szólj hozzá!

Címkék: widgets dashboard


A bejegyzés trackback címe:

https://macvaltoztam.blog.hu/api/trackback/id/tr68853036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blog designja az Apple Zone Wordpress Theme
módosított másolata!

süti beállítások módosítása