MACváltoztam blog

MACváltozás történetek, avagy hogyan térek át nuff és craig kollégával egyetemben Windows/Linux rendszerről Mac OS X-re :)

Statisztika

Aktuális látogatók száma

2009.01.24. reden87

iAntiVirus - vírusvédelem MAC-re?!

Ezt is megértük.. Évekig, amíg a windows vírusok és egyéb kártevők hadseregével küzdött, a Mac tulajok békében ültek számítógépeik előtt, és nyugodt szívvel, vírusirtó nélkül végezték munkájukat.

A tény, hogy Macre nincsenek vírusok sajnos kezd szerte foszlani, ugyan is a legújabb hírek szerint (ami már mindenhol olvasható), kezdenek elterjedni a trójai programok az OS X-ek között. Ugyebár az eddig se volt igaz, hogy Macre nem léteznek vírusok, mert voltak, csak nagyon elenyésző számban, és (egy átlagos felhasználónak) nagyon keresni kellett a neten, hogy találjon egyet.

Igazából az első meglepődés akkor volt, mikor nemrégiben az Apple egy dokumentumában vírusirtó használatát ajánlotta, de mint kiderült az a dokumentum már régóta ott volt, és igazából vírusirtó nélkül is biztonságos egy Mac. Véleményem szerint ez még mindig így van! A mostani kártevő is "csak" a torrent oldalakról letöltött kalóz verzióban szerepel. Ha a programjainkat a fejlesztő hivatalos oldalán szerezzük be, akkor véleményem szerint nem kell mitől tartanunk, vírusmentesek maradunk.

Még is, én inkább megelőzném a bajt, és ajánlanék egy köztes megoldást. Míg az Apple  az Intego VirusBarrier X5-öt, a McAfee VirusScan for Macet és a Symantec Norton Anti-Virus 11-et ajánlja, én tartózkodnék ezektől a megoldásoktól. A magyarázat nagyon egyszerű: Ezek a szoftverek drágák, és inkább cégeknek szánták őket.

Az én ajánlatom: iAntiVirus, ami egy ingyenes vírusvédelem a Mac gépekre. Biztosan nem akkora nagyágyú mint a többi, de szerintem ez is elég, ráadásul ingyenes!

Szólj hozzá!

Címkék: mac os x mac programok


A bejegyzés trackback címe:

https://macvaltoztam.blog.hu/api/trackback/id/tr33899908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blog designja az Apple Zone Wordpress Theme
módosított másolata!

süti beállítások módosítása