MACváltoztam blog

MACváltozás történetek, avagy hogyan térek át nuff és craig kollégával egyetemben Windows/Linux rendszerről Mac OS X-re :)

Statisztika

Aktuális látogatók száma

2009.02.24. reden87

Teszteljünk teljesítményt! - Xbench

A Tegnapi nap eredménye képpen, egy új szerzeménnyel gyarapodtam, egy teljesítmény mérő programmal.


Ez nem egy mindennapjainkat megsegítő program, inkább csak speciális esetekben jön jól. Az Xbench ugyanis nem tud mást, mint hogy megméri a számítógépünk teljesítményét: processzor teljesítményt néz, pontozza a videokártya erősségét, memóriatesztet csinál, stb.


A végeredmény egyetlen számérték lesz, ami minden tesztet összegezve adja meg a végső teljesítményt. Mint a lentebbi képen látható, az én gépem teljesítménye 103,16 pont (2. tesztre). Mit érdemes kezdeni ezzel az értékkel? Informálódni! Ez a számérték akkor hasznos, ha meg szeretnénk vizsgálni, hogy milyen a gépünk egy ismerős hardveréhez képest, esetleg használt gép vásárlásánál érdemes lehet kérni egy Xbench eredményt az eladótól, hogy mégis tudjuk, hogy milyen gépet vásárolunk a saját gépünkhöz mérve! (Mondjuk új gépnél is meg lehet játszani, ha engedik)


Fontos megjegyezni, hogy a tesztelést érdemes többször elvégezni, mert elképzelhető hogy más-más eredmény jön ki, és ezt átlagolni kell, vagy a legnagyobbat használni. Ezen kívül nem árt leszögezni a gép állapotát is! Ez azt jelenti, hogy ha használt gépet szeretnék vásárolni, és kérünk egy tesztet az eladótól, jó ha szólok neki, hogy alap állapotban csinálja a tesztet, ne úgy hogy közben filmet néz, mert akkor egyértelműen leromlik az eredmény. Természetesen ebben az esetben a saját gépemen is hasonlóképp érdemes eljárni, hogy reális legyen az eredmény. Végül de nem utolsó sorban pedig nem árt, ha a program ugyanazon verzióját használják a delikvensek ;)

Az pontszám fel is tölthető a netre a Submit gombbal, hogy mások is megcsodálhassák, és összevethetjük saját eredményünket másokéval. (Erről beszéltem az előbb, a link alatt kevesebb pontot kaptam mint a fenti képen, mert akkor futott több program is!)

VÉGSZÓ: Nem tudom hogy menyire reális az eredmény, ugyanis próbáltam keresgélni NVIDIA kártyás gépeket, de sajnos csak kevesen tüntetik fel a gépük hardverteljesítményét, a program meg nem rakja oda magától (mondjuk túl sok időt nem szántam rá). Amiket én láttam, ott csodálatos módon az én Minim mérföldekkel lehagyta OpenGL téren a kiszemelt gép teljesítményét, habár az összpontszámban lemaradt.

KÉRDÉS: Van valaki az olvasóim közt esetleg aki büszkélkedik új fajta alu MacBook géppel? Annak érdekelne egy bekapcsolás utáni eredménye! Megosztaná kommentben? :)
De természetesen mások is írhatnak pontszámokat ;)

4 komment

Címkék: macbook mac os x mac mini imac 24 2.8ghz mac programok mac vasarlas


A bejegyzés trackback címe:

https://macvaltoztam.blog.hu/api/trackback/id/tr46961124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kristofka 2009.03.01. 23:23:56

nekem fekete macbookom van, novemberi, reggel csinálok neked egy hideg-tesztet:D
Kristee

reden87 · http://reden87.info/ 2009.03.01. 23:29:31

@kristofka: ok, köszi :D
(tetszik a hideg-teszt elnevezésed ;)

kristofka 2009.03.02. 13:51:15

Szeva, na megvan az eredmény, dobj egy mail címet és elküldöm rá a lementett cuccot, ha az első számot kell nézni akkor 71,96, az open GL miatt alacsony :D

reden87 · http://reden87.info/ 2009.03.02. 16:03:31

@kristofka: a Results melletti szám a nyerő.
Amúgy ez még az Inteles gépezet ugye?

A blog designja az Apple Zone Wordpress Theme
módosított másolata!

süti beállítások módosítása