MACváltoztam blog

MACváltozás történetek, avagy hogyan térek át nuff és craig kollégával egyetemben Windows/Linux rendszerről Mac OS X-re :)

Statisztika

Aktuális látogatók száma

2009.03.04. reden87

Apple géppark frissítés - nagy csalódás

A cím nem csalás, nem ámítás! Én kifejezetten elégedetlen vagyok a legutóbbi (tegnapi) gépcsalád frissítéssel!

A paramétereket nem írnám le, minden Maces csapból ez folyik. Lényeg a lényeg, én a következő képpen látom a helyzetet:
Szerintem a most kiadott frissítésben nincs több munka 1-2 hónapnál. Fogták magukat, a régi gépekbe beledobtak egy kis plusz memóriát, kicserélték a belső kábeleket gyorsabbra (bus speed) a kor követelményeinek eleget téve, és az Intel csipet Nvidiára cserélték. ENNYI! KÉSZ! 1-2 hónap alatt megvalósítható terv (na jó, beállítani a gépsorokat lehet kicsit több, de nem sokkal)! Ezen kívül kidobták az egyik kisebb monitoros iMacet, ahelyett lett egy új 24"os, de könyörgöm! Ez már mind megvolt előtte, csak raktak még hozzá egy kis vasat..
A Pro se nagy cucc, jó, sokkal erősebb lett hardverben, de gyártásilag nem! Tehát sok meló abban sem volt..

Viszont.. Mivel (szerintem) nem történt semmi eget verő újítás hardverben, remélhetőleg ezzel párhuzamosan valami másra nagyon ráfeküdhettek a dolgozók, ami remélhetőleg nem más mint a Snow Leopárd! (Esetleg iPhone 3.0?!) Vagy valami más, amire talán még nem is gondolunk.

A másik momentum az az, hogy ugyebár az Apple rittyant egy Keynote-ot március 24-én. Mit várhatunk akkor ott, ha már most lelőtt minden poént? Gondolom elmondják mindazt a sok újdonságot, amit akkorra már régen kielemez mindenki..

Ezek szerint nincs más dolgunk, mint várni az Isteni áldást, és reméljük hogy akkorát szól az érkezőben lévő új operációs rendszer (meg amiket bemutatnak a hó végén), mint amennyit várni lehet ettől az új technológiától! Bár véleményem szerint még odébb van a szoftver kiadása, sok munka van még azzal, nem olyan egyszerű dolog egy meglévő oprendszerre ráhúzni egy új, gyorsabb belső motort, teáht szerintem 24-e még nem a Snow Leo napja, max elhintenek belőle 1-2 fícsört, hogy legyen min csámcsogni, bár az nem nagyon vall az Apple-re.

Ezen kívül amit nagyon sajnálok, az nem más, mint hogy az egér se frissült a gépekkel együtt, ez a Mighty ami most van egy igazi katasztrófa! Nekem egyáltalán nem áll kézre, az oldalgombok nevetségesen nehezen nyomódnak be, és zavar hogy fel kell emelnem a bal ujjamat, ha jobb gombbal akarok kattintani! Arról a nevetséges tényről meg had ne is kelljen beszélnem, hogy mivel a görgő és semmi nem ad hangot az egéren, ezért a készítők hangszórót szereltek bele, ami adja a görgetés és kattintás hangját. Nevetséges, ez is mind azért volt, hogy szedjék a pénzt!
Ezzel (az egérrel) kapcsolatban még anno olvastam egy cikket az Appleblogon, hogy valaki készített egy érintőfelületes Mighty koncepciót (Photoshoppal), na egy ilyennek viszont örülnék (természetesen ha jobban kézre állna). Egy olyan egér ami a MacBookhoz hasonló multitouch felülettel rendelkezik, és mindenféle gesztusokra reagál, az forradalmasítaná az egér gyártást, főleg ha még saját gesztusokat is lehetne megtanítani vele!

Na mindegy, nem akarok még jobban találgatásokba menni, főleg hogy szerintem az egér marad, a multitouch Mighty koncepció túl modern hogy igaz legyen, szóval erre még várni kell 1-2 évet.. :(

4 komment

Címkék: mac mini imac 24 2.8ghz


A bejegyzés trackback címe:

https://macvaltoztam.blog.hu/api/trackback/id/tr97978592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az Időmilliomos Apuka · http://apuka.qqriq.com 2009.03.04. 20:42:46

Nem értem, milyen egetverő újítást hiányolsz? Konkrét példát kérek. Ebben a gazdasági helyzetben az Apple azon közd, hogy az iMac eladásokat felélessze, ezért csökkentették az árát. A dobozon belül lehet, hogy van gyártástechnológiai újítás, ami olcsóbbá teszi a gyártását. A billentyűzetet máris olcsóbbar (kisebbre) cserélték.

reden87 · http://reden87.info/ 2009.03.04. 20:56:14

@Az Időmilliomos Apuka: lényegében igazad van, ha erősebb gépek lettek volna akkor a kutya se venné az ára miatt pl. az iMacet.
Én egeret hiányoltam, hogy a minit nem újították fel külsőben, ilyesmiket.
iMacben pl. erősebb procit vártam legalább a legnagyobb modellben.

Az Időmilliomos Apuka · http://apuka.qqriq.com 2009.03.05. 04:24:13

Tehát ez a nagy csalódás? Kívánom, hogy ez legyen a legnagyobb csalódás ami ebben az évben érni fog! :-)

reden87 · http://reden87.info/ 2009.03.05. 07:19:13

@Az Időmilliomos Apuka: Egyébként most hogy belegondoltam eddig azt hittem, hogy amióta figyelemmel kísérem az Apple világegyetem történéseit, azóta az Apple minden frissítéskor nagy hűhót csapot, minden apróságot kiemelt, most meg csak így simán frissítettek nagy csendben. De most belegondoltam, és rájöttem hogy nem így van, de akkor se értem hogy minek van a hó végi keynote, ha most bejelentettek mindent. Ott elmondják amit már mindenki tud, vagy csak nem tudják hova pakolni a rengeteg pénzüket? :O

A blog designja az Apple Zone Wordpress Theme
módosított másolata!

süti beállítások módosítása