MACváltoztam blog

MACváltozás történetek, avagy hogyan térek át nuff és craig kollégával egyetemben Windows/Linux rendszerről Mac OS X-re :)

Statisztika

Aktuális látogatók száma

2009.01.02. reden87

Mit tegyünk, ha fagy egy program a Mac-en?

Az imént találkoztam egy fagyással a Mac-en. Nem nagy szám, néha előfordul, ugyanis a Mac-en is lehetnek fagyások, csak nem úgy mint a Windows-on!

Mi a különbség?
Én olyannal még nem találkoztam, hogy maga az operációs rendszer fagyott volna le! Egyszerűen máshogy van felépítve az egész mint a Windows. Ott ha fagyás van egy programban, sokszor magával rántja magát az operációs rendszert is! A Mac-et úgy alkották, hogy ilyen esetben ne rántson magával semmit, valamint nagy hiba esetén még a hardvereket is jobban védi mint a Win (elvileg :).

A Mac-es fagyás úgy néz ki, hogy egy program behal, jelentkezik a szép színes, körbepörgőforgó logó, viszont ha a Dockon végighúzzuk az egeret, akkor visszakapjuk az alapértelmezett kurzort, és a szokásos módon megjelenik az aktuális program neve. Ez azt jelenti, hogy az előtérben futó alkalmazás fagy, de az oprendszer maga nem. Ilyen esetekre szolgál a Force Quit parancs!
Kattintsunk jobb gombbal a dockon a lefagyott alkalmazásra (ha olyan beállítás van az egéren amiben nincs jobb gomb, hosszan kell nyomni a bal egérgombot), majd válasszuk az imént említett funkciót.
Azonban néha ez a megoldás sem vezet eredményre (mint például az én esetemben). Ekkor kell az alma menüben kiválasztani a Force Quit... opciót, majd a megjelenő ablakban kiválasztani a behalt alkalmazást, és kinyírni.

Mi van ha az alma menü se nyitható meg?
És itt a turpisság, az imént nálam az alma se volt elérhető.. Ilyenkor sem a resetelés a megoldás! Egyszerűen csak végig kell gondolnunk a lehetőségeket! Nyissunk egy új alkalmazást (pl Finder), mivel az oprendszer még mindig hibátlanul teszi a dolgát, és ekkor már az alma menü is elérhető, ismételjük meg az imént említett metódust. Ennyi, készen is volnánk!

1 komment

Címkék: mac os x


A bejegyzés trackback címe:

https://macvaltoztam.blog.hu/api/trackback/id/tr80853406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bodiboy 2009.01.07. 17:22:53

Az ALMA+ALT+ESC billkombóval egyszerűbb sz.tem:)

Bálint

A blog designja az Apple Zone Wordpress Theme
módosított másolata!

süti beállítások módosítása