MACváltoztam blog

MACváltozás történetek, avagy hogyan térek át nuff és craig kollégával egyetemben Windows/Linux rendszerről Mac OS X-re :)

Statisztika / Anti-Spam

Aktuális látogatók száma

2009.06.09. craig

WWDC 2009 - Keynote

Ahogy reden ígérte, összefoglalom a tegnap esti/reggeli Apple WWDC nyitóbemutatóját, ahol több újdonsággal is előrukkoltak számunkra a cég vezetői. Kezdjük is:

  • Elsőként az új MacBook Pro-kat mutatták be: három méretben: 13, 15 és 17 coll, beépített akkumulátorok, SD kártya slot, akár 8 GB mamória, processzor 2,26 GHz-től 2,8 GHz-ig, FireWire 800-as csatlakozó jellemzik az őj modelleket. Árak: 13-as $1200-tól, 15-ös $1700-tól, 17-es $2500. Tehát sima MacBook-ként már csak az alap fehér laptop szerepel, $1000-ért. Valamint frissült az Air is: 1,86 Ghz-es és 2,13 Ghz-es processzor került bele, 2 GB memória, és 120-as HDD vagy 128-as SSD jár hozzá. Árak: $1500 és $1800.
     
  • Bemutatták az új operációs rendszert, a Snow Leoprad-ot is. Teljes átdolgozáson ment keresztül, ezáltal jelentős lesz a  gyorsulás (64-bit mód, Multi-Core, OpenCL). Többek között átalakult Finder és Dock jellemzi, Exchange támogatás. Kijött a végleges Safari 4 is: szintén gyorsabb lesz a működése és optimalizálták benne a Spotlight-ot. Megújult a QuickTime X is: a változatosság kedvéért ez is gyorsult, új kezelőfelületet, új gombokat kapott. A Snow Leopard szeptembertől lesz elérhető, a mostani Leopard felhasználók $29-ért upgrade-elhetnek majd.
     
  • Több mint 100 új képességgel jelentették be az iPhone OS 3.0-át. A teljesség igénye nélkül: MMS, copy-paste, szülői felügyelet, tethering - mobilinternet, új Safari böngésző, több lakalizáció, stb. Fejlesztői bemutatók is voltak: Find My Phone, P2P, Push rendszer, ScrollMotion - digitális könyvek és újságok, TomTom GPS, stb. Az új OS-t minden mostani iPhone felhasználó ingyenesen töltheti le, míg az iPod Touch felhasználók $9.95-ért vehetik majd meg, méghozzá június 17-től.
     
  • És az est/délelőtt fénypontja: az iPhone 3GS is bemutatásra került! Az S kiegészítés a speed-re, azaz sebességre utal: minden több mint 2-szer olyan gyorsan fog rajta működni, igaz hardveres infókat nem árultak el róla, hogy mitől. Az új OS-en felül tovább feature-ök jellemzik: OpenGL ES támogatás, 7.2 Mbps HSDPA, beépített 3 megapixeles autofókuszos fényképező és kamera (tehát mozgóképek is készíthetők vele), hangos tárcsázás, hangvezérlés, digitális iránytű, ViceOver - szövegfelolvasó, Nike+ támogatás.
    A telefon külseje nem változott, tárolókapacitása azonban igen. Mostantól 16 GB (fekete és fehér) és 32 GB-os (fekete és fehér) változatokban lesz elérhető, $199 és $299-os árakon. Emelett még a 8 GB-os 3G változat is forgalmazásban marad, $99-ért. Magyarországra az új készülék júlisban várható.

Hát ezek voltak az érdemes tudnivalók a tegnapi napról. Engem személy szerint 3 dolog érdekel erősen ezek közül, sorrendben: a SnowLeo, az új iPhone és egy 15-ös MBP. A nem túl távoli jövőben el is kezdem majd beszerezni őket :)

1 komment

Címkék: mac os x keynote macbook pro iphone 3gs


A bejegyzés trackback címe:

https://macvaltoztam.blog.hu/api/trackback/id/tr221174867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reden87 · http://reden87.info/ 2009.06.09. 20:06:23

Egy kis javítás: az új ájfónból mind a két méret kapható lesz fekete és fehér színekben, a régi ájfón marad csak fekete.

Amúgy majd kicsit bővebben valamikor összefoglalnám a Snow Leo újításait (legalább is amit eddig tudni lehet)

A blog designja az Apple Zone Wordpress Theme
módosított másolata!

süti beállítások módosítása