MACváltoztam blog

MACváltozás történetek, avagy hogyan térek át nuff és craig kollégával egyetemben Windows/Linux rendszerről Mac OS X-re :)

Statisztika

Aktuális látogatók száma

2009.01.13. reden87

DockFlow - iPhone app

A mára betervezett iPhone app kicsit különbözik a megszokottól. Ma ugyanis egy Cydiából telepíthető fícsört nézünk meg. (ami ugye csak JAILBREAKELT iPhone-on lehetséges!)


A DockFlow nevet viselő megjelenés kicsit csalóka. Első körben arra gondolnánk, hogy a CoverFlow-t utánozza le a dolog, ami csak részben igaz. Tényleg úgy néz ki, szép meg minden, viszont nem mozog! Tehát ha valaki animálásra várt, akkor más után kell néznie, mert ez nem az (tudtommal olyan is létezik, talán egyszer írok arról is).

FIGYELEM! A dolog hátulütője az is, hogy ez egy téma, csupán annyit csinál, hogy a fenti képen látható appok inkonját megváltoztatja (ezért nem animációs), és mivel ez csak ikonokat változtat meg, ezért csak a fent látható sorrendben működik a dolog! Ha ez sem rémisztett meg senkit (márpedig miért tenné), akkor vágjunk is bele!

Első ránézésre biztosan szemet szúrt egy átlagos iPhone gazdának, hogy bizony itt 5 ikon van a Dockon. Ez része a trükknek, tehát első lépésben nyissuk meg a Cydiát, ugyanis telepítenünk kell belőle 3 csomagot: (ha valaki csak ki szeretné próbálni, később bármikor visszavonható vagy eltávolítható a dolog..)

A Search fülre kattintva a következő a dolgunk: keressük meg, és installáljuk a Five Icon Dock nevű appot, ez teszi lehetővé, hogy 5 ikon legyen jelen 4 helyett a Dockon. Ugyanígy járjunk el a WinterBoard és a már említett DockFlow alkalmazásokkal, melyet iSpazio DockFlow néven találunk. Előbbi egy témakezelő program, utóbbi pedig maga a téma.

Most jön a sorba rendezés! Ikonjainkat a Dockon a következő sorrendbe helyezzük el: Safari, SMS, Phone, Mail és iPod.

Ezután nincs más dolgunk, mint megnyitni az újonnan (vagy régebben) telepített WinterBoard alkalmazást, majd a listából kipipálni a DockFlow iPhone... sort (erre azért van szükség, mert alapértelmezésben a téma inaktív), majd a Home gombbal visszaugrani a menübe. Kis töltés utána a telefon lezár, majd a következő kioldás után már láthatjuk is munkánk gyümölcsét!


SZÉPSÉGHIBA: Ha valaki olyat tapasztalna, hogy új levél érkezésekor az iPod ikon eltakarja az új levelek számának a jobb alsó sarkát az nem vészes, megoldás rá, ha pár másodpercig a Mail ikonon tartjuk az ujjunkat, majd mikor az ikonok rendezése megjelenik, a home gombbal ki is lépünk belőle (ezzel annyit csináltunk, hogy a Mail ikont mozgattuk legutoljára, így mostantól az lesz legfelül).

UPDATE: Ma reggel találtam még egy bugot, az SMS értesítő is hasonlóképp működik mint a Mail, tehát azt is néha korrigálni kell az imént említett módon..

 

6 komment

Címkék: iphone 3g iphone cydia app


A bejegyzés trackback címe:

https://macvaltoztam.blog.hu/api/trackback/id/tr98874032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ballal 2009.04.30. 22:51:55

Szia!

A kérdésem a következő lenne!

iRealSms-t használok és ez is van lent a dock-on! viszont ezt az ikont nem "dönti meg".

Van rá megoldás (az is próbáltam, hogy lecserélem az apple-s ikonra (themes...))?

Köszi

reden87 · http://reden87.info/ 2009.04.30. 23:10:33

@ballal: szia!
természetesen van rá mód! azért nem dönti meg, mert ez is csak egy téma, ezekre az ikonokra cseréli le az eredeti ikonokat.
Van egy DiskAid nevű program (vagy bármi más jó amivel tudsz a telefonban turkálni), ebben kell megkeresni ennek a témának a mappáját, kimásolni az SMS app ikonját. Ez után egy másik témában megkeresni az iRealSMSt, és felülírni az előzőleg kimásolt ikont, és akkor az iReal SMS is ezen az ikonon fog futni.
DiskAid poszt itt: macvaltoztam.blog.hu/2009/01/20/diskaid

(nem árt a sima SMS ikont visszacserélni ebben az esetben sima SMS ikonra)

remélem érthetően fogalmaztam, ha nem írj egy mailt és leírom részletesebben.

ballal 2009.05.01. 21:51:59

@reden87:

Köszi! Tegnap este miután megírtam a kérdést sikerült rájönnöm.
Úgy csináltam egyébként ahogy írtad!
Megjegyzem: teljesen érthetően írtad le a folyamatot! :-) Köszi!

Amúgy én a WINSCP-t használom, de köszi az infót a Diskaidről, ugyanis ha jól látom az működik wifi nélkül is, ami ugye nem mindig elérhető!!!

Azt viszont nem tudom, hogy milyen programmal tudom megnézni a png kiterjesztésű fájlokat??

Illetve még1 kérdés!
Irealsms van fent (ahogy azt már láttad :-)) és sehogy sem tudom kikapcsolni a beérkező sms hangot!! Van valami megoldás szerinted?

Köszi mégegyszer az előzőt!

L

reden87 · http://reden87.info/ 2009.05.01. 21:56:42

@ballal: png fájlok képfájlok: sima windowsos képmegjelenítő tudja kezelni.

SMS hang pl: készíts vagy keress egy MP3 fájlt amin egy hangjegy sincs, és azt tedd be SMS hangnak.
A csere menete itt: szifon.com/2008/12/18/sms-jelzo-hang-csereje/

ballal 2009.05.01. 22:50:02

megcsináltam! :-)

és működik! :-D

Köszi a segítséget!

A blog designja az Apple Zone Wordpress Theme
módosított másolata!

süti beállítások módosítása