MACváltoztam blog

MACváltozás történetek, avagy hogyan térek át nuff és craig kollégával egyetemben Windows/Linux rendszerről Mac OS X-re :)

Statisztika

Aktuális látogatók száma

2009.02.10. reden87

SysPref - Appearance

Ma egy új "sorozatot" indítok a blogon. Volt már iPhone appokról szóló cikkáradat, Dashboard widgetekről szóló iromány, és sok egyéb más is. A legújabb "találmányom" azoknak szól, akik nem tudnak emelt szinten angolul, és csak pár dolgot értenek a System Preferencesből, vagyis a beállítások tárhelyéből. Terveim szerint egy poszt egy ikon tartalmát öleli majd fel, fogjunk is neki..


Az első ikon a SysPrefben az Appearance (megjelenés). Kattintsunk is rá! Itt (mint a neve is mutatja) a külcsínyen állíthatunk.

   Az első, Appearance felirat a menük, gombok, és ablakok színét állítja. Nagy választási lehetőség nincs: szürke és kék.
   A Highlight Color a kijelölés színét adja meg. Itt már több lehetőség kínálkozik, kinek mi tetszik.

   Place scroll arrows: A csúszkákon található mozgató nyilakat álligatja. Míg az első lehetőségben a nyilak a csúszka alatt (vagy jobb oldalán) foglalnak helyet, addig a 2. lehetőség a Windowsban megszokott módot választja, a 2 nyíl közre fogja a csúszkát.
   A Click in the scroll bar to opció szintén a csúszkára vonatkozik. Ugyebár nagy méretű oldalak esetében a csúszkák elég kicsik. Ez a lehetőség azt szabályozza, hogy ha "üres" területre kattintok a csúszkán, akkor a csúszka és a tartalom csak egy oldalnyit mozogjon a kattintás irányába (1. lehetőség), vagy oda ugorjon a csúszka, ahol a kattintás volt (2. lehetőség).
   A lentebb található jelölőnégyzetekből a Use smooth scrolling animációt rendel a csúszka mozgásához ha "üres" részre kattintunk, a másik (Minimize when double-clicking a window title bar) pedig minimalizálja az ablakot, amelynek a címsorára duplán kattintottunk.


 
   Ezek után a Number of Recent Items mellett található három legördülő lista azoknak az elemeknek a számát szabja testre, amik az Alma menü Recent items almenüjében találhatók. Itt vannak a legutóbb használt alkalmazások, fájlok, és azoknak a szervereknek a listája, amelyekre legutoljára csatlakoztunk.

   Végül, de nem utolsó sorban a Font smoothing style pedig a képernyőn található karakterek kirajzolási stílusán állít, szerintem ezt érdemes alapértéken hagyni. Alatta pedig azt szabályozhatjuk, hogy a betűsimítás milyen betűméret alatt szűnjön meg.

Szólj hozzá!

Címkék: mac os x syspref


A bejegyzés trackback címe:

https://macvaltoztam.blog.hu/api/trackback/id/tr91932699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blog designja az Apple Zone Wordpress Theme
módosított másolata!

süti beállítások módosítása