MACváltoztam blog

MACváltozás történetek, avagy hogyan térek át nuff és craig kollégával egyetemben Windows/Linux rendszerről Mac OS X-re :)

Statisztika / Anti-Spam

Aktuális látogatók száma

2009.02.11. reden87

SysPref - Desktop & Screen Saver

Ezúttal a System Preferences 2. ikonjáról lesz szó, a Desktop & Screen Saver menüpontról.


Mint lentebb látható, ez a menüpont két almenüvel is foglalkozik, az asztallal, és a képernyőkímélőkkel.


A Desktop (asztal) fül alatt találhatók a háttérképpel kapcsolatos beállítások. Az Apple fül alatt vannak a géppel együtt adott hátterek, illetve a Pictures Folder, ami a saját könyvtárunkban található Pictures képek mappa tartalmát jelenti. Az iPhoto Albums menüben pedig értelem szerűen az iPhoto képei és albumai foglalnak helyet. A listához további mappák is csatolhatók, illetve távolíthatók el a lentebbi + és - ikonokkal.

A Change picture opcióról már írtam régebben, ennek a bejelölésével a Mac képes magától váltogatni a hátteret. A választási lehetőségekből kiemelném a when logging in (bejelentkezéskor) opciót, illetve a különböző időközöket.
A Random order véletlen sorrendet generál, a Translucent Menu Bar pedig áttetszővé varázsolja a felső menüsort.
Hátránynak találom, hogy ez a random és váltogatós dolog csak egy albumon belül működik, így ha ezeket választjuk, kell csinálnunk egy külön albumot olyan képekből, amiket háttérnek szánunk.


A Screen Saver fül a képernyővédőt jelenti. A rendszerezés hasonló mint a háttereknél, alap képernyővédők, valamint képek váltakozása. Ez esetben megjelenik egy ikon hármas, az a képek megjelenésének módját szabályozza, szépségérzet kérdése az egész.
A Show with clock értelem szerűen órát varázsol a képernyő védőre, a csúszka azt állítja hogy mikor induljon el, a Hot corners segítségével pedig beállítható, hogy a képernyővédő automatikusan elinduljon ha az egeret a képernyőnk egy adott sarkába húzzuk.

Szólj hozzá!

Címkék: mac os x syspref


A bejegyzés trackback címe:

https://macvaltoztam.blog.hu/api/trackback/id/tr7932785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blog designja az Apple Zone Wordpress Theme
módosított másolata!

süti beállítások módosítása