MACváltoztam blog

MACváltozás történetek, avagy hogyan térek át nuff és craig kollégával egyetemben Windows/Linux rendszerről Mac OS X-re :)

Statisztika

Aktuális látogatók száma

2009.02.17. reden87

Apple börze: használt Mac vásár !UPDATED!

Biztosan sokak foglalkoznak a kérdéssel, hogy hol szerezzenek be viszonylag olcsón Apple gépeket. Én is sokat bogarászom mostanában a netet, és gondoltam megosztom a tapasztalataimat a kedves olvasóimmal is.


Sok weboldal áll rendelkezésre, amik használt Apple termékekkel (is) foglalkoznak, én csak párat mutatnék be, amiket én megismertem az elmúlt napokban.

Azok, akik bátrabbak, próbálkozhatnak az eBayen, ott találhatók olcsó gépek, némelyiknek a szállítása se vészes, ráadásul az eBay már magyarul is beszél hozzánk! Vannak Magyarországon olyanok, akik eBayről vásárolnak, majd itthon továbbadják a később említett magyar helyeken a gépeket. Ennek a hátránya a valószínűleg angol billentyűzet, és angol tápcsatlakozó, amit idehaza be lehet szerezni magyar példányban is.

De térjünk rá inkább a magyar helyekre. Ott van az elsőszámú piactér, a Vatera. Én itt vásárolok a legszívesebben, mert a mások véleményei által kaphatok egy képet az eladóról, valamint jóval nagyobb az esély, hogy nem kamu a dolog mint máshol.
A második helyen nálam a BeszeljukMac piactere áll, ahol rengeteg hirdetés található, ide jön a Macet eladni készülők zöme.
Harmadikként a MyMac.hu oldalát említeném, ahol szintén található jó pár hirdetés, ide is sűrűn nézek be.

Ezek voltak a komolyabb oldalak. Ezen kívül akad még egy-kettő, többek közt az aprónet, ahol rákeresve egy kulcsszóra (például macbook) szintén sok találat jön ki, valamint nyílt egy új oldal is (legalább is nekem újdonság), a Mac-Shop, ahol új és használt gépek is akadnak, valamint új gépet lehet venni használt beszámítással is! Ez utóbbi szerintem nagyon hasznos, kérdés hogy mennyire reális árat adnak érte..

VIGYÁZZUNK A CSALÓKKAL!
Fontos kérdés a biztonság. Én azt a nézetet vallom, hogy egy 60-70.000 Ft-os tétel felett azért érdemes személyesen megnézni a csomagot, annyira nem nagy országban élünk! Akadnak ugyanis csalók is. Ezzel elsősorban főleg aprónetre gondolok! Vannak ugyanis hirdetések, amelyek nagyon olcsón hirdetnek gépet, amit elvileg külföldről hoznak be, viszont csak előleggel. Nem mondom hogy minden ilyen hirdetés csalás, de azért nem árt óvatosnak leni, én láttam már 1-2 gyanús hirdetőt.

Az optimális keresés titka:
Aki komolyabban gondolkodik Apple termék vásárlásában, annak ajánlom figyelmébe az RSS csatornákat. A jobb oldalakon külön erre a témára korlátozva vannak RSS csatornák, így célirányosan kaphatjuk meg a friss hirdetéseket.

Néhány RSS csatorna, amit én is használok:

Tehát a határ a csillagos ég, mindenkinek jó böngészést kívánok, órákat lehet vele eltölteni (tapasztalat :)

UPDATE: Most látom, hogy már van ProHardver Apró is, ott is akadnak macek jó áron.. ;)

UPDATE2: Ismerősöm révén rátaláltam egy új helyre, a HasználtAlma.hu-ra, valamint kaptam infót a Mac-Shopról, mégpedig azt, hogy irreális áron akarják bevenni a használt gépeket (mondjuk ez szerintem várható volt), így mindenki jobban jár ha inkább a többi említett helyen próbálja meg eladni saját maga a használt gépét..

15 komment

Címkék: macbook mac mini iphone 3g imac 24 2.8ghz apple mighty mouse apple billentyűzet mac vasarlas


A bejegyzés trackback címe:

https://macvaltoztam.blog.hu/api/trackback/id/tr64948857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Komate 2009.02.17. 19:34:09

Ezt a cikket meg szeretném köszönni, nagy valószínűséggel még hasznát veszem. :)

reden87 · http://reden87.info/ 2009.02.17. 20:08:47

@kmate25: A vendégem voltál :)

Amúgy találtam még egy jó lehetőséget, amire valószínűleg külön postot szánok, amennyiben a téma forrása válaszol és megengedi az irományt :)

Komate 2009.02.17. 21:56:47

Hát reméljüka legjobbakat. :)

langolier 2009.02.18. 10:45:31

Személy szerint én a német eBay-ről vásároltam az iMac-em. Sokkal jobban megbízok benne, mint a magyar Vaterában, kint már jobban beindult az online árverés, mint nálunk, jobbak a jogi lehetőségek is, még a pénzem is biztonságban van, ha netán nem kapnám meg az árut.

Sok a garanciával rendelkező termék is, én mindig ilyet keresek. 1-2 hónapos, általában ajándékba kapott, de nélkülözhető termékekről van szó. Karácsony után rengeteg ilyen volt :-)

A német billentyűzet természetesen hátrány, de mivel a Mac billentyűzet kiosztása alapból másabb, mint a Windows-os kiosztás, ezért annyira nem bosszantó.

reden87 · http://reden87.info/ 2009.02.18. 20:34:56

@langolier: Én is szoktam nézelődni eBayen, de nem nagyon értem hogy hogy van ez a biztonságban van a pénzem dolog, annyira még nem olvastam utána.

langolier 2009.02.19. 16:00:28

@reden87: Nagyjából arról van szó, hogy ha nem érkezik meg, vagy nem olyan, mint leírták, akkor az eBay visszafizeti a pénzt. Nyilván egy PayPal-os megállapodás keretében tehetik ezt meg. Lásd: pages.ebay.de/paypal/kaeufer.html

reden87 · http://reden87.info/ 2009.02.20. 12:51:00

@langolier: sajnos németül nem tudok, de van magyar leírás is itt: global.ebay.com/guides/buying , bár annyira nem részletes, de szerintem ez is elég sokmindent leír.

napazapa 2009.08.21. 18:57:23

Nemrég fedeztem fel, hogy az expressz.hun is van egy csomó imac meglepően jó áron. Aztán egy idő után gyanús lett, hogy a termék helye minden hírdetésnél más B betűs település, Battonyától Badacsonyig...

reden87 · http://reden87.info/ 2009.08.21. 18:58:54

@napazapa: :) én az aproónettel vagyok így, de van más oldal is amiben nem bízok..

Meets 2009.12.12. 08:12:41

@langolier: szeretnék venni énis imacet az eBay-ről csak nemnagyon tudom a menetét.
az e-mail címed megadod? ha igen akkor ide küldd el:
E-mail: info@musiclife.hu

előre is köszi.

reden87 · http://reden87.info/ 2009.12.12. 09:35:42

ha rákattintasz langolier nevére van jobb oldalon egy üzenetküldés menüpont.

safrg (törölt) 2009.12.25. 20:43:34

Sziasztok! Örömmel olvastam ezt a blogbejegyzést, mivel szeretnék én is csatlakozni az apple felhasználók remélhetőleg népes táborába. Én is sokfelé nézelődtem már, de egyenlőre nem tudom belőni, hogy melyik apple kellene nekem. Körülbelül egy éve foglalkozok egyedi logótervezéssel, vektorgrafikával, design elemek készítésével, adobe termékeket használva egy HP notebookon. Appleből nem szeretnék bookot, inkább az imac-et favorizálnám, de anyagi kereteim szűkösek, ezért csak használtról lehet szó. Esetleg tudnátok egy-két baráti tanácsot adni esetleg közösségi oldalt ajánlani? Nagyon megköszönném :) Üdvözlettel: Gábor

safrg (törölt) 2009.12.25. 21:48:33

Először is jó az avatar-od! ;) Másodszor, válasz folyamatban csak egy kicsit hosszabb lélegzetű lesz, hogy többet megtudj rólam. Közben persze tovább böngészem a blogodat, ja és töltöm az egyik osx-et mert fel szeretném telepíteni a vista-m mellé, hogy mégis milyen az.

A blog designja az Apple Zone Wordpress Theme
módosított másolata!

süti beállítások módosítása