MACváltoztam blog

MACváltozás történetek, avagy hogyan térek át nuff és craig kollégával egyetemben Windows/Linux rendszerről Mac OS X-re :)

Statisztika / Anti-Spam

Aktuális látogatók száma

2009.06.12. reden87

Garancia nélküli gépek javíttatása olcsóbban!

Remek felfedezést tettem az elmúlt napokban! A Mac Minis mizériából fakadóan (újra) szembesültem vele, hogy a Magyarországi (meg a külföldi) Apple viszonteladók drágák! Egyszerűen olyan összegekért vesztegetnek alkatrészeket, hogy nem hazai pénztárcának való. Erről persze nem ők tehetnek, hanem a központ, ugyanis azok szabják meg az árakat, de Amerikai pénztárcához mérve.

És ha valakinek gond van a gépével, de a garancia már lejárt, akkor nagy sz*pás van! Ha egy-két gyakoribb hibát nézek: repedezett top case, netalántán videokártya vagy alaplap gond, annyi a javíttatás, mint ha vennénk egy használt Macet valahol..

VISZONT! Tudomásomra jutott, hogy van Magyarországon valaki, aki vállalja a már nem garanciás gépek javíttatását, feltehetőleg valamivel olcsóbban mint az Apple márkakereskedők. Bár én magam nem javíttattam semmit, de segítséget kértem tőle, és elég segítőkész volt ahhoz, hogy felajánljam neki ezt a cikket (természetesen a beleegyezésével).

A megmentőt Rácz Péternek hívják, mailben az uas.appleservice@gmail.com címen érhetitek el, telefonon pedig a (70) 316 9536-os telefonszámon zaklathatjátok.
Ezen kívül MSN-en is elérhető a mek@mymac.hu MSN címen valamint gyiik@mac.com az AIM azonosítója.
BeszeljukMac tagok itt nézhetik meg az adatlapját.

Ezeken az infókon kívül még szerettem volna ha ő maga is ír pár sort magáról, mióta Maces, milyen árakkal dolgozik, de azt kifelejtette a válasz mailből. Sebaj, minden esetre örülünk hogy van, és egy telefont megér hogy megtudjuk azokat a fránya árakat, de inkább ne legyen rá szükség. ;)

4 komment

Címkék: macbook szerviz macbook pro mac mini imac 24 2.8ghz mac vasarlas


A bejegyzés trackback címe:

https://macvaltoztam.blog.hu/api/trackback/id/tr241178738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micsurina 2009.06.16. 17:27:32

Sziasztok! Csak annyit szeretnék hozzátenni a cikkhez, hogy nekem két gépemet is megjavította Rácz Peti (egy vízhűtéses mac dual 2,5 és egy HP visualize munkaállomást), és kivételesen jó szakembernek tartom. Nagyon kisegített a bajból, amikor a hivatalos APPLE szerviz gyakorlatilag tanácstalan volt, szét sem merték szedni a gépet, két hétig ültek a semmin, dolgoznom kellett volna a géppel, kifizettem nekik 18000 Ft-ot a semmiért, szóval egy nagy sóhivatal, oda gépet nevigyen senki! VISZONT Petit csak ajánlani tudom, viszem is hírét mindenhova, mert az ilyen srácok megérdemlik, hogy nagyon jól megéljenek és elismertek legyenek abból amihez olyan nagyon értenek. Szóval jegyezzétek meg a nevét és telefonszámát, mert szerintem az országban csak Ő tud a mac-eteken segíteni! Filakowszky György

reden87 · http://reden87.info/ 2009.06.16. 17:37:33

Köszi az infót, jó hogy van vélemény is.
Esetleg azt meg tudod nekünk mondani hogy milyen árakkal dolgozik?

Dr. iPod 2009.06.21. 10:55:17

Peti nekem is javítota már pár gépemet, nagyon precíz és segítőkész! Én meg az ő iPodjait és iPhone-ját javítotttam kölcsönösen :)

reden87 · http://reden87.info/ 2009.06.21. 23:30:32

@Dr. iPod: és árat Te se tudsz mondani? :)
Amúgy ha gondolod Rólad is írhatok :) ha érdekel a dolog jelezz mailben.

A blog designja az Apple Zone Wordpress Theme
módosított másolata!

süti beállítások módosítása