MACváltoztam blog

MACváltozás történetek, avagy hogyan térek át nuff és craig kollégával egyetemben Windows/Linux rendszerről Mac OS X-re :)

Statisztika

Aktuális látogatók száma

2008.12.19. reden87

Google Naptár, iCal, iPhone Calendar szinkronizálás

Google naptár.. Gondolom sokan ismerik ezt a bűvös szolgáltatást, én rengeteget használom, szinte minden elkövetkező eseményt ide rögzítek fel, talán még a fogmosás is ott szerepel napi ismétléssel :)
Sokat törtem a fejem, hogy vajon hogy tudnám megoldani, hogy az iPhone Calendar programjában megjelenjenek a Google naptár eseményeim, és persze ugyanezek a MAC iCal-jából is elérhetőek legyenek.

Sok Google használat után végül magamtól jöttem rá a megoldásra, ugyan is szinte mindenhol csak a régi megoldást találtam meg, az egyszerűbb út nem szerepelt sehol. (hozzáteszem, a régi megoldás eléggé bonyolult volt, ezért ezt meg sem említeném)

Mivel a Google volt olyan kedves, és az iCalhoz is hozzáigazította a műremeket, csupán a következőket kell tennünk:

  1. A Google Naptárban a Beállítások menüpont Naptárak fülén válasszuk ki az egyik naptárunkat. (a művelet csak nyilvános naptárak esetén működik, olyan naptárban nem amire meg vagyunk hívva, de nem nyilvános!)
  2. A legutolsó (Magán URL-cím) részen kattintsunk a zöld színű ICAL ikonra.
  3. Ezután egy kis ablak jelenik meg előttünk, melyből a kékkel kiemelt linket ki kell jelölnünk, majd egy határozott mozdulattal vágólapra másolnunk.
  4. Nyissuk meg az iCal programot. Amennyiben a baloldalon nem látunk egy oldalsávot, hozzuk elő a View menüpont Show Calendar List opciójával. (ez a lépés nem szükségszerű, de ez által átláthatóbb lesz a következő pár művelet, főleg ha több naptárat akarunk inportálni)
  5. A Calendar menü Subscribe menüpontjával adhatjuk hozzá az imént kiválasztott naptárunkat az iCalhoz, a felugró ablakba illesszük be az előzőleg elmentett linket.
  6. Némi szinkronizálás után egy újabb felugró ablak jelzi, hogy milyen ügyesek voltunk, és felkínál némi állítási lehetőséget is: név- és színváltás, de ami még fontosabb az Auto-refresh lehetősége, melyet ha beállítunk, a program automatikusan a megadott időközönként letölti a friss eseményeket a Google-től. (ez a lehetőség nálam nem működik, viszont minden újraindításnál szinkronizál, az nekem elég, vagy van lehetőség manuális frissítésre a Calendar menüjének Refresh all pontjával)

Ezt a 6 lépést annyiszor kell megismételni, ahány naptárat akarunk beszúrni az iCalba.

Végül, ha mindezt az iPhoneunkra is át szeretnénk tölteni, nincs más dolgunk, mint az iTunes-ban bejelöljük a naptár szinkronizálását a kíván beállításokkal.

Sok szerencsét, boldog MACes életet, és miegymást ;)

Szólj hozzá!

Címkék: mac os x


A bejegyzés trackback címe:

https://macvaltoztam.blog.hu/api/trackback/id/tr24832197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blog designja az Apple Zone Wordpress Theme
módosított másolata!

süti beállítások módosítása