MACváltoztam blog

MACváltozás történetek, avagy hogyan térek át nuff és craig kollégával egyetemben Windows/Linux rendszerről Mac OS X-re :)

Statisztika

Aktuális látogatók száma

2009.02.12. reden87

SysPref - Dock

Mint az lentebb látható, a System Preferences harmadik menüpontja, a Dock elég kevés beállítási lehetőséget tartalmaz.


Annak, aki nem tudná, hogy mi az a Dock elmondom, hogy az alsó (illetve bal vagy jobb oldali) menüsort hívja az Apple Docknak, ahol az a sok ikon sorakozik. Régebbi (mostani) Windows felhasználók úgy képzeljék ezt el, mint a tálcát. A különbség annyi, hogy ezen eleve ikonok (programok) helyezkednek el a gyorsabb indítás végett, de ha egy olyan alkalmazást nyitok, ami nem szerepel a listában, akkor hamar megjelenik rajta jobb oldalon. Onnan lehet tudni, hogy épp melyik alkalmazások futnak, hogy azok alatt egy kis kék pont látható.


De most nem ez a fontos, hanem hogy hogyan tudjuk a kedvenc ikonáradatunkat testre szabni.

   A Size egyértelműen az ikonok méretét állítja.
   A Magnification egy csili vili fícsör, melyet ha bekapcsolunk, és megadjuk a mértékét, az ikonok szépen animálnak mikor az egeret föléjük helyezzük. Ez akkor hasznos, ha a menü méretét olyan kicsire vesszük, hogy nem találjuk el az ikonokat. Hogy miért tennénk ilyet? A magyarázat egyszerű: ha nem szeretnénk hogy a Dock értékes helyet foglaljon el a programok kezelőfelületének méretéből.
   A Dock helyét (bal oldal, alul, jobb oldal) a Posotion on screen opció befolyásolja, míg a Minimize using a minimalizálás effektjét szabja testre.
   Végül az Animate opening applications négyzettel azt szabályozhatjuk, hogy program indításnál "ugráljon"-e nekünk az ikon örömében hogy megnyitottuk, az Anomatily hide and show the Dock pedig eltünteti a Dockot ha nincs rá szükség, és a helyére húzva az egeret jeleníthetjük meg (csak úgy mint a Windowsban).

Szólj hozzá!

Címkék: mac os x syspref


A bejegyzés trackback címe:

https://macvaltoztam.blog.hu/api/trackback/id/tr68932852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blog designja az Apple Zone Wordpress Theme
módosított másolata!

süti beállítások módosítása