MACváltoztam blog

MACváltozás történetek, avagy hogyan térek át nuff és craig kollégával egyetemben Windows/Linux rendszerről Mac OS X-re :)

Statisztika

Aktuális látogatók száma

2009.03.31. craig

Front Row in Tiger

Ígértem, hogy visszatérek még a Mini távirányítójára és a Front Row-ra, így néz ki az alkalmazás alapmenüje Tigerben:


A tovább után pedig részletesen a négy menüről.

Kezdem a Music-kal, amiben az iTunes-ba importált zeneszámainkat érhetjük el. A Play gombbal belépünk és választhatunk, hogy hogyan játsza le a zenéinket a program: keverve az összeset, playlistek, előadók, albumok stb. szerint. Play-el kiválasztjuk a nekünk megfelelő lejátszási módot és szólhat a muzsika :) Természetesen változtathatjuk a hangerőt és lépkedhetünk is a számok között a távirányítóval. 
Jó dolog, hogy a Menü gombbal teljesen visszaléphetünk a desktopra, zenénk a háttérben nem áll le, dolgozhatunk vígan.

Következő menünk a Photos. Itt értelemszerűen az iPhoto-ba importált képeinket nézhetjük meg slideshow formájában. Választhatunk hogy az összes képet nézzük-e meg, vagy albumok szerint, netán az elmúlt 12 hónap alatt/legutoljára importált képeket vetítse le a program. Ha a Play-el elindítjuk, megkezdődik a bemutató, a képek szépen úszkálnak jobbról-balról, a vetítés alatt pedig gitárzene szól (az esetleg futó iTunes-t leállítja ez időre).


Jöjjön a két, mozgóképeket lejátszó alkalmazás. Először a DVD. A gépbe behelyezett dvd filmeket kezelhetjük vele. Kezdhetjük a lejátszást rögtön a film elején, de a lemez menüjét is előhívhatjuk és ott beállíthatjuk a nekünk kellő hangsávot és feliratot. A távirányítót a szokásos hangerő, tekerés és fejezetlépkedés funkciókra használhatjuk.

Végül a Videos. Ezzel nem csak a gépen levő videó és film fájlokat kezelhetjük, hanem friss filmelőzeteseket is megnézhetünk, amelyeket a netről tölt le a gép az iTunes-on keresztül, valamint lejátszhatóak még az iTunes-ba importál zenei videók, tv filmek és videó podcastok is.

És minden felsorolt alkalmazás akár a szoba másik feléről, a távirányítónkkal irányítható :) Szeretjük!

A vizuális élményért pedig egy videó a legvégére:

 

3 komment

Címkék: remote control mac os x front row mac programok


A bejegyzés trackback címe:

https://macvaltoztam.blog.hu/api/trackback/id/tr221037137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reden87 · http://reden87.info/ 2009.03.31. 22:19:43

Na elolvastam craig :)
Nekem a leopárdos front row jobban tetszik, de ez ízlés kérdése :)

Amúgy nem látom túl sok értelmét.. Régen használtam, de elég zavaró, hogy mikor zenét hallgattam, és közben pakolásztam a szobában, és gyors kellett 1-2 apróságra a gép, akkor kilépéskor a zene leállt, nem ment tovább :S
Filmet nézni lehet QT-al is, szintén hasonló a probléma, viszont a képes részét elég hasznosnak találom, bár azt az egy részt igazán beimportálhatták volna az iPhotoba, és akkor már is nem kellene ez :)
Igaz, akkor oda lenne egy fícsör, amit akkor nem tudnának meghypeolni ;)

craig 2009.04.01. 09:54:41

@reden87: "elég zavaró, hogy mikor zenét hallgattam, és közben pakolásztam a szobában, és gyors kellett 1-2 apróságra a gép, akkor kilépéskor a zene leállt, nem ment tovább :S" -> írtam, hogy a Menü gombbal teljesen visszaléphetünk a desktopra, zenénk a háttérben nem áll le, dolgozhatunk vígan

"Filmet nézni lehet QT-al is" lehet, de azt nem tudod előhívni a távirányítóval, megnyitni a fileokat, a Front Row-nak meg pont ez a lényege: messziről, kényelmesen, kattingatások nélkül :)

reden87 · http://reden87.info/ 2009.04.01. 17:57:30

@craig: Igen, ahogy gondoltam. Csodálkozva olvastam hogy folytatódik a zene, hát igazam volna, nekem nem.. Amint kilépek a zenék mappából leáll, így mire vissza érek a desktopra már régen nem megy.. :(
Lehet hogy ez egy leos újítás ami rontott a helyzeten? :O

QT: valóban nem tudom előhívni, viszont a távvezérlővel vezérelhetem ha távol vagyok, és mégis egy pillanat alatt kivehetem teljes képernyőből, és csinálhatok mást, akár közben mehet is a film ;)

A blog designja az Apple Zone Wordpress Theme
módosított másolata!

süti beállítások módosítása