MACváltoztam blog

MACváltozás történetek, avagy hogyan térek át nuff és craig kollégával egyetemben Windows/Linux rendszerről Mac OS X-re :)

Statisztika / Anti-Spam

Aktuális látogatók száma

2009.06.08. reden87

Az Apple egyre jobban szopat..

Kedves egybegyűltek. Nem vagyok egy túl sokat mérgelődő ember, de most igazán keresztre feszíteném aki kitalálta ezt :S

A múltkori cikkemben volt szó egy Amerikai Mac Miniről. Bonyolult a sztori, a rövid története hogy haverom vette, de végül nálam kötött ki.

Eddig ugye úgy volt, hogy az Amerikai gépekhez (legalább is Minihez tutira) univerzális adaptert adtak. Ez azt jelenti, hogy az adapter 100-240V-ig működő képes volt. Ez ugye azért fontos, mert Amerikában nem 230V-os a hálózat, hanem azt hiszem csak 110V, és más fajta csatlakozójuk is van. Így aki odakint Macet vásárolt annó, annak csak egy Amerikairól Európaira alakító csatlakozót kellett vásárolnia (bár ennek az árát nem tudom).

Most viszont jött az új Mini, és gondoltak egyet a kedvenc helyemen (Cupertinoban), és úgy döntöttek hogy mostantól Amerikában vásárolt géphez csak Amerikai hálózaton használható (100-120V) adaptereket adnak, hogy mindenkinek elmenjen a kedve attól, hogy más kontinensen vásároljon Apple gépet.

Ez a manőver nem kevesebb mint kb. 20.000 Ft-ba kerül egy Magyarországon élő szerencsétlennek (kivéve ha valaki tud említeni egy olcsóbb megoldást).

Köszönjük Apple :@

U.I: talán van megoldás a probléma: 3.500 Ft-ért vesztegetnek neten feszültség konvertert, most járok épp utána hogy ez jó megoldás-e a problémára.. Ha kiderül hogy jó avagy rossz megírom kommentben..

Szólj hozzá!

Címkék: mac mini


A bejegyzés trackback címe:

https://macvaltoztam.blog.hu/api/trackback/id/tr111171949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blog designja az Apple Zone Wordpress Theme
módosított másolata!

süti beállítások módosítása