MACváltoztam blog

MACváltozás történetek, avagy hogyan térek át nuff és craig kollégával egyetemben Windows/Linux rendszerről Mac OS X-re :)

Statisztika

Aktuális látogatók száma

2008.12.31. reden87

Mire való a Dashboard - Mac OS X widgetek

A Dashboard a Mac egy speciális asztala, melyen úgynevezett widgeteket (kisalkalmazásokat) futtathatunk. Hasonló példa a Windows Vista oldalsávja, vagy a Windowson, Linuxon, és Macen egyaránt elérhető Google Desktop alkalmazása.

A Dashboard widgetek főleg HTML és Java script kódból állnak, de csak ez az egy alkalmazás képes kezelni őket.

Van ennek értelme?!
Maga az alkalmazás egy nagyon hasznos ötlet. Nem foglalja annyira a processzort mint az előbb említett alternatívák, mert csak akkor fut, ha előhívjuk (alapértelmezett F12 vagy F3 billentyű), de mégis gyorsan kéznél van.
Az Apple oldalán rengetek widget közül válogathatunk az alap alkalmazásokon kívül, érdemes szétnézni hogy mik vannak. Sokan használják kis játékokra kikapcsolódás képp, de rengeteg hasznosabbnál hasznosabb alkalmazás is meglelhető a listában.

Terveim szerint az általam hasznosnak tartott widgetekről rövidebb postokat fogok írni, így nem lesz majd elhanyagolva a blog sem, és mindenki bogarászhat majd közülük.

Szólj hozzá!

Címkék: widgets mac os x dashboard


A bejegyzés trackback címe:

https://macvaltoztam.blog.hu/api/trackback/id/tr51850652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blog designja az Apple Zone Wordpress Theme
módosított másolata!

süti beállítások módosítása