MACváltoztam blog

MACváltozás történetek, avagy hogyan térek át nuff és craig kollégával egyetemben Windows/Linux rendszerről Mac OS X-re :)

Statisztika / Anti-Spam

Aktuális látogatók száma

2009.03.12. reden87

SZTAKI szótár - Mac widget

Nem túl sűrűn írok magyar termékekről, ebben az esetben egy nagyon hasznos, és ami még fontosabb: magyar programról írok!

 
Az SZTAKI szótár widget értelem szerűen egy fordító alkalmazás, mely az [origo] sztaki szótár motorját használja. (Az eddigi próbálgatásaim szerint elég érdemes használni, ugyanis gyorsabbnak bizonyult a webes felületnél)

A használatról annyit érdemes tudni, hogy a hosszú ő és ű betűk rövid betűkkel (ö, ü) helyettesítendők a magyar szavaknál, de ez nem befolyásolja a keresési eredményt.

Mellesleg a szótár nem csak angolul működik, a fejlesztő weboldalán elérhető még német, francia, olasz, holland és lengyel nyelveken is, tehát a forrás minden támogatott nyelvével együtt működik, bár ezek a nyelvek mind külön widgetként vannak megvalósítva.

A widgethez javaslatokat is lehet tenni, erre nyílt egy fórumtéma a BeszMacen.

Remélem egy hasonló alkalmazás egyszer születik majd a webforditas.hu-ra is, ugyanis az teljes szövegeket tud közel értető módon magyarra fordítani, majd teszek egy javaslatot a fejlesztőnek :)

1 komment · 1 trackback

Címkék: widgets dashboard


A bejegyzés trackback címe:

https://macvaltoztam.blog.hu/api/trackback/id/tr63997370

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MACváltoztam blog 2009.03.18. 09:00:01

Nem lesz webforditas.hu widget :(A múltkor írtam egy magyar fejlesztésű szótár widgetről, mely a Dashboardba beépülve szépen teszi a dolgát. El is gondolkoztam rajta, hogy milyen jó lenne, ha a webforditas.hu is elérhető lenne hasonló módon: gyorsan és eg…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nuphar · http://macoldasok.blog.hu 2009.03.12. 22:13:16

a Horizon Translator sem rossz, de kipróbálom ezt is

A blog designja az Apple Zone Wordpress Theme
módosított másolata!

süti beállítások módosítása